Auta köyhistä köyhimpiä Burundissa!

Burundin alkuperäiskansoihin kuuluvan batwa-heimon ahdinko on sanoinkuvaamatonta.

Perinteinen metsästäjä-keräilijäheimo on menettänyt elämäntapansa, sillä metsien tuhoutumisen vuoksi saaliit ovat kadonneet. Batwat alkoivat valmistaa saviruukkuja, mutta myöskään niiden valmistus ei enää tuo elantoa.

Batwat syövät yleensä vain kerran päivässä – jos ovat onnekkaita. On kuitenkin yleistä, että he saavat aterian vain 2–3 päivän välein.

Batwoilla ei ole varaa hankkia 0,50 euroa maksavaa henkilöllisyystodistusta, jota ilman terveydenhuollon piiriin pääseminen ja maan omistaminen on mahdotonta. He kärsivät äärimmäisen köyhyyden lisäksi syrjinnästä, sillä heitä pidetään muita alempiarvoisina. Kouluun pääseminen on useimmille batwalapsille mahdotonta.

Fidan ja helluntaiseurakuntien yhteinen Eväät elämään -kampanja keskittyy tänä vuonna osoittamaan lähimmäisenrakkautta Burundin köyhimmille. Autamme batwoja elinkeinojen hankkimisessa ja ruoantuotannon parantamisessa sekä autamme heitä pääsemään koulutuksen ja terveydenhuollon piiriin.

He ovat yhtä arvokkaita kuin mekin, ja siksi teemme työtä sen eteen, että myös heidän ihmisarvonsa tunnustettaisiin ja heidätkin hyväksyttäisiin osaksi yhteiskuntaa.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close