Pastori Sanballat Kachepkow katselee kuivuvaa joenuomaa huolestuneena. Lapset yrittävät täyttää keltaisia muovikanistereitaan. Jos sateita ei tule, ensi viikolla purosta ei enää saa vettä. Silloin on käveltävä kauemmas. Epäsäännölliseksi käyneet sateet ovat jälleen saaneet pienen puron tyrehtymään lähes kokonaan.


Kachilitwan kylä on kaivannut kipeästi kaivoa jo vuosien ajan. Haluamme auttaa kyläläisiä rakentamaan kaivon. Sinä voit olla mukana antamassa yli 1 000 ihmiselle puhtaan juomaveden!


Vedensaanti on käynyt hyvin haastavaksi monin paikoin itäistä Afrikkaa. Kenian pinta-alasta 80 prosenttia on kuivaa tai puolikuivaa. Mahdollisuus saada puhdasta vettä on hyvin haastavaa, joskus lähes mahdotonta. Kuivat alueet ovat usein alikehittyneitä. Ne kärsivät nälänhädästä ja köyhyydestä. Kuivuus tuo myös mukanaan terveys­ongelmia. Vedenpuutteesta johtuvat sairaudet ja heikko hygieniantaso ovat kuumassa ilmastossa hengenvaarallinen yhdistelmä.


Tilastot ovat synkkää luettavaa. Maailmanlaajuisesti likaisen veden takia ja sen aihettamiin tauteihin menehtyy joku joka kymmenes sekunti. Suurin osa heistä on lapsia. Tämä tarkoittaa lähes neljää miljoonaa ihmistä vuodessa.


Kachepkow on Full Gospel kirkon pastorina kuivalla Baringon alueella Kenian keskiosassa sijaitsevassa Kachilitwan kylässä pokot-nimisen etnisen ryhmän alueella. Kachepkowin kytkös suomalaisiin lähetteihin juontaa juurensa Jukka Harjulan Kapedon alueen työn aikaan 1980-luvulla, josta lähtien Kachepkow on kouluttanut vapaaehtoisia kyläterveystyöntekijöitä.


Hyvät tiedot ja osaaminen eivät auttaneet, kun välillä jopa kolmen vuoden kuivuus tappoi karjan ja ilman vettä maanviljely oli käytännössä mahdotonta. Vanhojen kontaktien kautta pastorilla löysi yhteyden suomalaisiin.

Viesti oli selvä: ”Me tarvitsemme vettä!”


Kaivon rakentaminen kuivalle alueelle ei ole halpaa. Kaivoon tarvittavat aurinkoenergialla toimiva pumppu, vesitankki ja kuusi metriä korkea vesitorni putkineen voi maksaa noin 30 000 euroa. Pintaan nouseva vesi on monin paikoin suolaista Kenian pohjoisosissa. Tätä varten tarvitaan vielä vedenkäsittelylaite, jolla vedestä saadaan juomakelpoista. Suolaisen veden juomakelpoiseksi tekemiseen käytetään suomalaista teknologiaa, joka toimii täysin aurinkoenergialla. Tämä on tärkeää, sillä alueella ei ole kunnollista sähköverkostoa.


Kaivon paikkaa varten on jo tehty ammattimainen analyys, jonka perusteella paikka on valittu. Analyysin perusteella pidetään todennäköisenä, että vettä löytyy. Analyysin kustannuksiin osallistunut paikallinen komitea on sitoutunut huolehtimaan kaivon huollosta ja ylläpidosta. Projektiin sisältyy komitean koulutus.


Lahjoittamalla esimerkiksi 30 euroa, juomakelpoinen vesi on askeleen lähempänä. Kun haastat vielä mukaan esimerkiksi ystäväsi tai kollegasi samalla summalla, kaivo on pian valmis!


Monen Kachilitwan koulun oppilaan koulumenestys on heikkoa. Pitkä ja uuvuttava vedenhakumatka syö nyt tunnin heidän päivästään. Joka päivä. Tämä hukattu aika ja kuivuuden aiheuttama aliravitsemus ovat syypäitä heikkoon koulumenestykseen. Tunnilla on vaikea keskittyä, kun suuta kuivaa ja selkää särkee. Kaivo poistaa nämä haasteet lasten elämästä.


Lahjoittamalla kaivoprojektiin tuet lasten koulunkäyntiä. Koulutus on avain köyhyyden kahleisiin! Auta Kachilitwan koululaisia ja heidän vanhempiaan saamaan puhdasta vettä mahdollisimman pian.


Kaivon hanasta juokseva puhdas vesi saa lapset kiljahtelemaan riemusta. Puhdas vesi on elinehto.


Toivomme, että autat kyläläisiä kääntämään kaivon hanan auki näille lapsille. Paikallisella tiimillä on tarvittava osaaminen, enää tarvitaan vesi.


Kaivo on mitä konkreettisin apu suoraan sitä tarvitseville. Kaivo tarjoaa myös vettä maanviljelyn tarpeisiin ja tuo näin lisää ravintoa perheille.


Haasta muut mukaan lahjoittamaan yhdessä kanssasi kaivo Kachilitwaan.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close